Ai livrare gratuită la comenzile peste 169 lei.

L-V: 8-17

Montessori pentru părinți

Pedagogia Montessori se bazează pe ideea conform căreia copilul își dezvoltă inteligența prin intermediul simțurilor și traversează „perioade senzitive” în care își mobilizează întreaga energie pentru a descoperi anumite cunoștințe.

Cărțile din colecția "Montessori pentru părinți" de la Editura Gama, oferă toate sfaturile, sugestiile și îndrumările necesare pentru a-i oferi copilului educația potrivită, în conformitate cu principiile Mariei Montessori, și a-l ajuta să exploreze lumea.

Cărți cu activități Montessori

Volumele descriu zeci de activități Montessori menite să îi ajute pe copii să descopere lumea înconjurătoare sau să învețe să scrie și să citească.

Iată cele mai populare cărți cu activități Montessori disponibile pe site-ul nostru:

  • "100 de activități Montessori pentru descoperirea lumii înconjurătoare" - îi încurajează pe copii să exploreze lumea din jurul lor prin observare, experimentare și joc, dezvoltându-le abilitățile cognitive și practice (vârsta recomandata: 3+ ani); cartea servește ca un ghid util pentru părinții care vor să aplice metoda Montessori acasă.
  • "100 de activități Montessori pentru învățarea scrierii și citirii" - îi ajută pe copii să învețe să scrie și să citească prin jocuri și experimente, folosind un alfabet mobil detașabil. Cartea se adresează copiilor de 2-5 ani care sunt în perioada optimă pentru dezvoltarea limbajului.
  • "100 de activităţi stimulatoare Montessori" - oferă 100 de activități captivante pentru ca părinții să-și învețe copiii despre autosuficiență, igienă, animale, geografie, natură, ecologie și abilități mentale. Cartea este împărțită în nouă capitole, care acoperă viața practică, îngrijirea mediului, viața senzorială, activități practice, limbaj și motricitate grosieră (vârsta recomandata: 1-5 ani).
  • "60 de activităţi Montessori pentru bebeluşul meu" - este o resursă valoroasă pentru părinții copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, învățându-i despre autosuficiență, igienă, natură și ecologie; dezvoltă, în același timp, abilități mentale precum creativitatea, limbajul, concentrarea, atenția, memoria și abilitățile motorii.
  • "Pot să fac singur!" - oferă peste 70 de activități pas cu pas pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, concentrându-se pe dezvoltarea lor timpurie. Aceste activități simple, rapide și puțin costisitoare îi învață pe copii despre îmbrăcăminte, identificarea gusturilor, litere, culori, numere, natură, autonomie, igienă, legume și fructe, îmbunătățindu-le în același timp abilitățile de citire, limbaj și scriere.

Sfaturi pentru utilizarea cărților cu activități Montessori:

  • Începeți cu activități care se aliniază cu abilitățile și interesele actuale ale copilului pentru a-l menține implicat.
  • Încurajați independența, permițându-i copilului să realizeze activitățile pe cont propriu, oferindu-i îndrumare doar atunci când este necesar.
  • Oferiți copilului dumneavoastră timp și spațiu pentru a explora activitățile. Nu încercați să-l forțați să termine o activitate dacă nu este gata.
  • Observați modul în care copilul dumneavoastră interacționează cu activitățile. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce învață și cum poate fi ajutat.

Urmând aceste sfaturi și adaptând activitățile la nevoile copilului dumneavoastră, cărțile de activități Montessori pot fi un instrument valoros pentru a le stimula dezvoltarea și a le cultiva dragostea pentru învățare. Nu uitați să vă distrați și să vă bucurați de procesul de învățare împreună.

Din aceeași categorie vă recomandăm și caietele de activitați Montessori, concepute de de Ève Hermann, preşedinta asociaţiei franceze EMA (Enseignement Montessori Aujourd’hui).

Vezi mai mult
Vizualizează ca Grilă Listă

6 Produse

Setează descendent
produse/pagină