Ai livrare gratuită la comenzile peste 169 lei.

L-V: 8-17

Cărți în limbi străine

Pentru micii cititori entuziaști sau curioși, colecțiile de cărți de lectură în limbi străine dezvoltă vocabularul în cel mai plăcut mod cu putință. Acestea sunt special realizate pentru a-i capta pe cei mici și a fi pe înțelesul lor, cuprinzând povești reinterpretate și ilustrații fascinante, care suscită imaginația și interesul prichindeilor.

De la ce vârstă este recomandată lectura în limbi străine?

Copiii pot învăța limbi străine de când încep a vorbi, fiind chiar indicat să îmbogățim vocabularul celor mici cât mai timpuriu, deoarece le este foarte ușor să se familiarizeze cu limbile străine atunci când sunt în creștere. De aceea, lectura în limbi străine poate deveni un hobby sau o activitate pentru cel mic din momentul în care știe să citească, deci în jurul vârstei de 7-8 ani pentru majoritatea copiilor.

Cărțile din colecția noastră sunt adaptate în funcție de nivelul de înțelegere și cunoaștere a limbilor străine, astfel încât există următoarele categorii:

Nivel 1 - începător; Nivel 2 - mediu; Nivel 3 - avansat.

Fiecare carte, indiferent de nivel, dispune de explicații suplimentare și parte de dicționar, ajutând copiii să decodifice cât mai eficient poveștile și să rețină cât mai multe cuvinte noi.

Colecții de cărți în limbi străine pentru copii

La Editura Gama am pregătit o selecție de cărți în limbi străine la mare căutare, pentru a sprijini eforturile părinților în educația copiilor, dar și dorința de cunoaștere a celor mici. Astfel, colecția noastră de cărți în limbi străine este cuprinsă din următoarele serii:

Beneficiile lecturii în limbi străine pentru copii

Lectura în limbi străine aduce multe beneficii importante pentru dezvoltarea copiilor, sporind creativitatea, imaginația și abilitățile de vorbire și înțelegere. Printre cele mai importante beneficii, se numără:

  • dezvoltarea abilităților lingvistice: lectura în limbi străine îmbogățește vocabularul copiilor și îi ajută să înțeleagă structurile gramaticale specifice fiecărei limbi. Cu cât citesc mai multe cărți în limbi străine, cu atât vor deveni mai familiarizați cu o anumită limbă și se vor exprima cu încredere și fluență;
  • creșterea înțelegerii culturale: cărțile în limbi străine oferă copiilor o perspectivă asupra diferitelor culturi. Prin intermediul poveștilor și personajelor create de autori nativi din alte țări, copiii învață despre tradiții, obiceiuri și mentalități specifice acelor zone;
  • dezvoltarea creativității și imaginației: lectura cărților în limbi străine îi expune pe copii la o diversitate de stiluri literare și ilustrații inspirate, ceea ce poate stimula imaginația și creativitatea acestora;
  • îmbunătățirea capacității de concentrare: cititul în limbi străine necesită mai multă atenție și energie cognitivă, ceea ce poate spori abilitățile de concentrare a copiilor și răbdarea lor în fața provocărilor intelectuale;
  • îmbunătățirea performanței școlare: copiii care citesc cărți în limbi străine au adesea rezultate academice mai bune, deoarece dobândesc abilități lingvistice și cognitive suplimentare. De asemenea, ar putea fi mai deschiși la noi provocări, mai încrezători în abilitățile lor de vorbire și mai abili din punct de vedere social în relațiile cu persoane din alte culturi;
  • încurajarea dorinței de învățare: lectura în limbi străine poate fi o experiență distractivă și captivantă pentru copii, ceea ce poate stimula dorința lor de a învăța și de a explora lumea din jurul lor.

Lectura în limbi străine este un mod minunat pentru copii de a-și dezvolta abilitățile lingvistice și de a fi deschiși către lumea largă și diversă din jurul lor. Achiziționeză cărțile potrivite pentru cel mic, în funcție de vârsta și nivelul de înțelegere al acestuia, și lasă-l să descopere misterele și frumusețile altor culturi.

Vezi mai mult