cuvinte frecvente pentru citit rapid

CE SUNT CUVINTELE FRECVENTE?

Cuvintele frecvente sunt cuvintele din vocabularul nostru de zi cu zi pe care le întâlnim cel mai des când citim. Cu cât copilul poate învăța mai multe astfel de cuvinte prin memorarea lor ca întreg, cu atât el va citi mai ușor și mai fluent, pentru că nu se va mai opri la fiecare cuvânt să-l descifreze literă cu literă sau silabă cu silabă.

FLASHCARDURILE CU CUVINTE FRECVENTE 

flashcarduri cuvinte frecvente pentru citit rapid
Cea mai eficientă metodă de a reține cuvintele frecvente este folosirea flashcardurilor. Pentru scrierea cuvintelor am folosit Sassoon, un font extrem de lizibil, conceput special pentru copii, care ușurează cititul și facilitează primele încercări de scriere. El a fost creat de Rosemary Sassoon, expertă de renume în caligrafie, după ani de studiu asupra caracterelor pe care copiii le consideră ușor de citit și a felului în care unesc literele când scriu.
 
Sub fiecare cuvânt, o săgeată indică întotdeauna sensul citirii, de la stânga la dreapta, și accentuează vizual lungimea cuvântului.
 
 
Categoria din care face parte fiecare cuvânt este evidențiată prin culoarea benzii, astfel:
 

Cu ajutorul benzii colorate, cardurile se pot sorta rapid pe categorii.

 

FLASHCARDURILE CU PROPOZIȚII

Exersarea citirii rapide a cuvintelor vizuale se face cu ajutorul celor 12 carduri cu propoziții. Acestea folosesc exclusiv cuvinte învățate. Pe o față este scrisă propoziția, iar pe verso se află o ilustrație descriptivă.

Folosirea lor presupune 3 etape, la latitudinea fiecărui părinte/educator: memorarea cuvintelor, recunoașterea acestora, iar apoi exersarea citirii.

CĂRȚILE

În interiorul celor 48 de pagini, cei mici vor descoperi alături de Alex, Ana, și familiile lor ce face fiecare membru de familie. Cărțile conțin exclusiv cuvinte de pe carduri și se folosesc ulterior acestora, pentru exersarea citirii.
 
 citesc dintr-o privire cu Ana