Homeschooling Bebe: Învățăm împreună acasă

Rutina este extrem de importantă în viața copiilor, mai ales atunci când aceștia sunt mici. Pe lângă cărțile pentru bebeluși, un program zilnic îi ajută să se simtă în siguranță, să coopereze cu adulții și să asimileze mult mai ușor informații noi.

Stabilirea unui program zilnic pentru copii nu este o treabă ușoară pentru noi, părinții, însă, în timp, vom observa că acesta are numeroase avantaje.

  • Copiii se adaptează mai ușor.
  • Sunt mai cooperanți.
  • Sunt mai puțin stresați și anxioși.

Tocmai de aceea, pentru a veni în ajutorul vostru v-am pregătit o propunere de program, cu idei de activități în funcție de momentul zilei, care îi vor ajuta pe cei mici să își dezvolte limbajul, motricitatea fină sau să devină autonomi.

Tematici Bebe
Tematici bebe

Pe lângă propuneri de programe, pe site-ul nostru veți descoperi și multe resurse gratuite pentru activități pe care le puteți face acasă împreună cu cei mici. Astfel:

Pentru dezvoltarea limbajului, puteți găsi resurse gratuite din cartea „100 de activități Montessori pentru învățarea scrierii și citirii“ AICI.

Noțiuni matematice sunt disponibile AICI.

Activități pentru dezvoltarea motricității fine sunt disponibile AICI.

Resurse pentru educația plastică găsiți AICI, iar pentru Științe AICI.

Pentru dezvoltarea inteligențelor multiple, resursele gratuite sunt disponibile AICI.

Activități practice sunt disponibile AICI.

Pentru încurajarea autonomiei, găsiți resurse AICI și AICI, iar pentru rutina de seară AICI.

Puteți descărca programul de AICI. Dacă vreți să ne împărtășiți experiențele voastre, nu ezitați să ne scrieți AICI.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare