„Nu am văzut niciodată cititul ca pe o corvoadă“

Alex Zamfir, autorul blogului CelMaiBunTată.ro, își dedică cea mai mare parte a timpului și cea mai mare parte a minții băiatului său Mark. Tocmai de aceea nu a stat pe gânduri când l-am invitat să se alăture campaniei noastre Împreună creștem cititori pasionați. Îi mulțumim pentru că a acceptat să devină ambasador al lecturii.

Cum era în copilărie? Citeai tot ce prindeai sau cititul se încadra mai degrabă în categoria „dacă-i musai, cu plăcere“?

Eram pasionat de cărțile de aventură: Jules Verne, Cireșarii, Winnetou. Mi-a plăcut mult să citesc, nu am văzut chestia asta ca pe o corvoadă niciodată. Mă rog, cu excepția momentelor când trebuia să citesc anumite cărți sau texte pentru școală… dar ăsta e un alt subiect. J

Când te gândești la acea perioadă, ce carte îți vine repede în minte?

Legendele Olimpului, Copiii căpitanului Grant, 2 ani de vacanță.

Un cititor pasionat este…

Cineva care în momentul în care lasă din mână o carte care-i place mult nu se gândește decât cum să facă să ajungă mai repede să mai citească alte câteva pagini din ea.

Seara mai degrabă citești o carte sau newsfeed-ul rețelelor de socializare?

Newsfeed.

Cum ai reușit să îl ajuți pe băiatul tău să găsească echilibrul între timpul pentru lectură și tehnologie? Citiți împreună?

Eu petrec destul de mult timp în social media, așa că ar fi ipocrit din partea mea să nu îl las să stea să se joace pe tabletă sau să se uite la desene. Dar amândoi, și Iulia, și eu citim mult și des în preajma lui Mark. Și, spre bucuria mea, de vreo câteva săptămâni și-a făcut un obicei ca ultimul lucru înainte să se culce este să citească două – trei pagini dintr-o carte. Mișto asta!

Spune-ne un tip&trick care te-a ajutat să îl apropii de cărți.

Exemplul propriu. Și poveștile pe care i le-am tot spus și i le spunem despre cât de mult ne-au ajutat pe noi cărțile în viață, ce rol important au jucat și joacă ele pentru noi.

Mai multe detalii despre campania Împreună creștem cititori pasionați găsiți aici. Dacă doriți să faceți parte din această campanie, vă încurajăm să ne scrieți aici.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare