Cele mai potrivite cărți pentru grădiniță și școală

Vacanța mare e aproape gata, așa că noi, părinții, am început deja să facem liste cu cele necesare pentru noul an de grădiniță și de școală: uniformă nouă, ghiozdan, creioane colorate, stilou, caiete și cărți de activități pe care ne dorim ca cei mici să le deschidă înainte de a suna clopoțelul, pentru a-și aduce aminte noțiunile învățate în anul anterior.

Pentru a ne veni în ajutor, Editura Gama a pregătit pentru noi lista cu cele mai potrivite cărți pentru copiii care vor începe grădinița sau școala în mai puțin de o lună.

Lista cu cărți pentru preșcolari și școlari de la Editura Gama

Gata de școală este o colecție nouă dedicată atât copiilor aflați în ultimul an de grădiniță, cât și celor din clasa pregătitoare și urmărește însușirea tuturor competențelor prevăzute în programa națională.

Colecția este disponibilă AICI.

Rezolv fără ajutor!

Este prima colecție de cărți de activități care încurajează autonomia copilului prin absența cerințelor, care au fost înlocuite de pictograme intuitive. De acum, nu mai trebuie să stați lângă copil și să-i citiți ce trebuie să facă. El se va descurca singur și va avea satisfacția că a reușit să ducă la bun sfârșit sarcina fără ajutor, ceea ce îi va spori autonomia și încrederea în forțele proprii.

Colecția este disponibilă AICI.

English is Fun

Colecția reunește cărți de învățare a limbii engleze, cu explicații succinte și ilustrații atrăgătoare, semnate de profesori cu experiență.

Colecția este disponibilă AICI.

Colecția Bingoletto

Urmărește învățarea limbii engleze cu ajutorul unui sistem inspirat de popularul joc de bingo. Copiii își îmbogățesc vocabularul într-un mod amuzant, care îi provoacă să învețe și știe din ce în ce mai multe cuvinte. Bingoletto se poate folosi cu succes atât de părinții implicați în educația copiilor, cât și de educatori, la grădiniță, ca material didactic stimulator și distractiv.

Colecția este disponibilă AICI.

Cărți de joc educative EduCard Junior

Se adresează copiilor încă de la 1 an și ajută la dezvoltarea limbajului, la îmbogățirea vocabularului și la însușirea unor cunoștințe de bază.

Temele alese – Primele cuvinte, Fructe și legume, Forme și culori, Vehicule, Animalele și Cifrele – acoperă întreaga paletă de interese a micuților. Fiecare pachet conține 50 de carduri cu colțurile rotunjite, pentru o manipulare mai ușoară, și conține mai multe sugestii de jocuri, care fac din învățare o activitate amuzantă.

Cărțile sunt disponibile AICI.

Cărți de joc educative EduCard Junior Plus

Se adresează copiilor începând de la vârsta de 3 ani. Seturile sunt utile pentru dezvoltarea vocabularului, recunoașterea literelor și învățarea limbilor străine. Temele alese – Ghicitori,  Instrumente muzicale, Meserii, Alfabetul, Limba engleză și Limba germană – sunt perfecte pentru preșcolari. Fiecare pachet conține 50 de carduri cu colțurile rotunjite, pentru o manipulare mai ușoară, și conține mai multe sugestii de jocuri, care fac din învățare o activitate amuzantă.

Cărțile sunt disponibile AICI.

Cărți de joc educative EduCard Inițiat

Se adresează copiilor începând de la vârsta de 5 ani. Cu ajutorul lor, citirea și primele noțiuni de matematică se pot deprinde fără efort. Temele alese – Adunarea,  Scăderea, Învăț să citesc!, Ceasul, Banii și Știu și câștig! –  sunt potrivite cu temele abordate la grădiniță și în clasa pregătitoare. Fiecare pachet conține 50 de carduri cu colțurile rotunjite, pentru o manipulare mai ușoară, și conține mai multe sugestii de jocuri, care fac din învățare o activitate amuzantă.

Cărțile sunt disponibile AICI.

Cărți de joc educative EduCard Expert

Se adresează copiilor începând de la vârsta de 7 ani și urmăresc atât îmbogățirea cunoștințelor de cultură generală, cât și exersarea unor competențe specifice. Temele alese – Orașe din România, Țări și capitale, Europa. Țări și capitale, Who’s Who, English Vocabulary, Înmulțirea – sunt recomandate pentru elevii din clasele primare, dar îi pot captiva pe jucătorii de orice vârstă! Fiecare pachet include 50 de carduri și conține mai multe sugestii de jocuri.

Cărțile sunt disponibile AICI.

EDUKIT

Special dedicată dezvoltării preșcolarilor, colecția a apărut din nevoia de a oferi părinților, dar și cadrelor didactice resurse educaționale utile, educative, relevante, riguros documentate și bine ilustrate, care să slujească drept instrumente pentru nenumărate activități. Fiecare gentuță conține flashcarduri, postere și o carte de prezentare, cu sugestii de activități care se pot face în timpul liber, deopotrivă acasă și la grădiniță.

Colecția este disponibilă AICI.

EduColor

Colecția este destinată preșcolarilor și urmărește îmbinarea sarcinilor de învățare cu îndeletnicirea preferată a copiilor: coloratul! În această serie veți găsi cărți de colorat și activități care dezvoltă gândirea logică și puterea de concentrare, îmbunătățesc motricitatea fină și ajută la învățarea literelor și a numerelor până la zece.

Colecția este disponibilă AICI.

Învăț deja

Colecția conține cărți însoțite de câte 8 mini-puzzle-uri, cu ajutorul cărora copilul își va verifica în joacă perspicacitatea, cunoștințele și competențele. Temele de învățare sunt variate, de la culori, animale sau numere până la literele alfabetului.

Colecția este disponibilă AICI.

 „Eu citesc cu tine”

Colecția este potrivită pentru copiii care au început deja să lege literele și își doresc să învețe să citească. În fiecare volum, pe pagina din stânga sunt ilustrate personaje sau acțiuni, iar cuvântul corespunzător este scris deasupra cu majuscule. Pe pagina din dreapta, cuvintele sunt accentuate prin culoare, astfel încât copilul să le poată recunoaște ușor, iar cele cu care este deja familiarizat sunt îngroșate.

Colecția este disponibilă AICI.

Pachetele Învăț să citesc 

Pachetele Învăț să citesc  sunt destinate copiilor care acum învață să lege literele în cuvinte și cuvintele în propoziții, celor care știu să citească, dar sunt la început de drum și celor care au făcut deja progrese în citit și reușesc că termine singuri o poveste.

Pachetele sunt disponibile AICI.

Prima mea carte de jucat și exersat

Concepute ca instrumente de lucru pentru acasă, cărțile din colecția se adresează atât preșcolarilor care se pregătesc pentru ciclul primar, cât și elevilor din clasa pregătitoare și clasa întâi. Carioca pentru exersare repetată atașată se folosește împreună cu tăblița plastifiată, iar scrisul poate fi șters „ca prin farmec”. Astfel, rezolvarea exercițiilor și problemelor poate fi repetată cu ușurință.

Colecția este disponibilă AICI. Din colecția Prima mea carte fac parte și volumele pentru copiii din clasele primare, cărți menite să îi ajute să înțeleagă gramatica sau cum să calculeze mai rapid.

„Exersez!”

Caietele din colecția conțin suficiente informații și exerciții încât să îl ajute pe copil să stăpânească perfect materia, folosindu-și eficient timpul de studiu. Doar 10 minute pe zi sunt suficiente pentru fixarea cunoștințelor.

Colecția este disponibilă AICI.

„Teste de 10 minute”

Colecţia, destinată elevilor din clasele I-IV, reprezintă o modalitate eficientă de evaluare şi verificare a cunoştinţelor dobândite la școală. Testele sunt astfel concepute încât să poată fi rezolvate într-un interval de 8-14 minute, iar autoevaluarea se poate face prin confruntarea soluțiilor cu rezolvările de la finalul caietului și prin estimarea punctajelor după baremul aflat în subsolul fiecărei pagini.

Colecția este disponibilă AICI.

Memorator

Pentru că acum „învață cum să învețe”, elevii de gimnaziu au la dispoziție o colecție de memoratoare care îi ajută să rețină fără dificultate lecțiile. Memoratoarele conțin fișe cu scheme de lecție, fișe de verificare pentru fixarea cunoștințelor și câte o broșură cu teste.

Poți alege un Memorator în funcție de materie.

Succes în noul an școlar, dragi copii!

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare