Șapte cărți noi despre meștereli

Pentru copiii care au descoperit deja primele două cărți din seria Seria „Castor” (dar nu numai pentru ei), avem o veste bună: cât de curând, vor apărea șapte cărți noi despre meștereli, imaginate de Lars Klinting (1948-2006), scriitor și ilustrator foarte îndrăgit în Suedia.

Ideea acestor cărți i-a venit mulțumită unui băiețel, care păstra într-o cutie poze cu unelte, decupate din reviste. „L-am întrebat ce face cu ele și mi-a răspuns că va arunca, pe rând, fiecare poză când va primi acea unealtă. Și atunci, mi-am amintit cât de fascinat eram și eu, în copilărie, de unelte. Așa s-a născut Castor este tâmplar, primul volum. Mi-am dorit să scriu o serie de cărți despre ce știu oamenii să facă. Mulți se pricep la tâmplărie, la croit, la vopsit, la grădinărit sau la gătit. Am vrut să arăt ce se întâmplă, de la început până la sfârșit: întâi îți vine o idee, apoi îți faci un plan și, după aceea, treci la treabă. Mi s-a părut foarte important să le arăt copiilor cum să facă asta.”

Poveștile din seria „Castori” sunt atrăgătoare pentru cei mici datorită iustraţiilor detaliate şi textului uşor de citit. Fiecare carte propune la sfârşit câte o activitate ce îi încurajează pe copii să meşterească diverse obiecte, dezvoltându-le astfel creativitatea şi motricitatea fină. Poveştile amuzante şi captivante îi învaţă să aibă curajul să experimenteze şi să îşi dezvolte îndemânarea. Copiii au astfel ocazia să învețe despre diverse meserii: tâmplar, grădinar, croitor, cofetar etc.

 

În „Breb repară tot”, veți descoperi cât de talentat este Breb, prietenul cel mai bun al lui Castor, și cum din mâinile noastre pot ieși lucruri extraordinare, chiar dacă nu seamănă întotdeauna cu ce ne-am dorit să facem.

În „Castor este grădinar”, Castor îi ajută pe cei mici să își descopere talentele. Astfel, veți descoperi alături de el cum să plantați boabe de fasole.

Nu este ușor să fii tâmplar! Însă Castor te va învață care sunt uneltele de care ai nevoie ca să construiești ce-ți dorești. În „Castor este tâmplar”, veți descoperi alături de el cum să meșteriți o lădiță pentru scule.

În „Castor face o prăjitură”, veți descoperi ce bucătar iscusit este Castor! Cu ajutorul rețetei de la Buni, el pregătește o prăjitură delicioasă! Și numai bine, căci este ziua lui!

Castor se pricepe la culori! Dar și la vopsit! În „Castor vopsește”, veți descoperi alături de el cum se combină culorile și cum să vopsiți un dulăpior.

Castor are nevoie de un șorț nou! Ce bine că în atelierul său de croitorie se află tot ceea ce are nevoie! În „Castor este croitor”, veți descoperi alaturi de el cum să croiți un șorț.

Este timpul pentru un picnic! Iar pentru a ajunge acolo, Castor merge cu bicicleta. Dar vai… o pană la roata din față îi strică planurile! În „Castor repară bicicleta”, veți descoperi alături de el cum se repară o pană la bicicletă.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare

Lasă un răspuns