Editura GAMA aniversează la Gaudeamus 25 de ani de poveste și de educație

Editura Gama aniversează la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus un sfert de secol de existență. Cei 25 de ani de la fondare vor fi marcați printr-un eveniment special vineri, 20 noiembrie, de la ora 17.00 – când discursurile aniversare vor fi urmate de un cocktail la care sunt așteptați toți cititorii și colaboratorii editurii –, dar și printr-o ofertă bogată de cărți, multe dintre acestea beneficiind de reduceri substanțiale de preț.

Cu acest prilej, Editura Gama va face și un gest caritabil, printr-o donație de cărți către recent înființatul Centru Educațional „Casa bună” fondat de Valeriu Nicolae, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

„Pentru noi, cei 25 de ani de poveste înseamnă nenumărate provocări depășite și vise împlinite. Tot ceea ce facem, facem cu pasiune, ținând seama de misiunile pe care ni le-am asumat: educația prin joc ca metodă eficientă de învățare, dezvoltarea inteligențelor multiple, promovarea metodelor alternative de educație, susținerea eforturilor de deprindere a citirii, promovarea literaturii de calitate și încurajarea lecturii în familie și a interacțiunii părinte-copil. Ediția de anul acesta a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus este un prilej de a-i sărbători în primul rând pe eroii poveștii noastre: copiii și părinții care ne sunt alături!”, a declarat Diana Mocanu, directorul general al editurii.

Trei noi titluri premiate de ficțiune pentru copii și adolescenți

Editura Gama este recunoscută pe piața de carte autohtonă drept un specialist în educație. Cu o experiență consistentă în editarea de carte, Gama le propune cititorilor volume și produse educative cu o importantă componentă instructivă. Cele peste 1000 de titluri cu care editura va fi prezentă în Pavilionul B2 al Romexpo (standul 21) vor fi expuse pe o suprafață generoasă, de aproape 170 de metri, o noutate reprezentând-o compartimentarea specială a spațiului, în funcție de categoria din care fac parte cărțile. Mai exact, secțiunile vor fi codate pe culori, în funcție de domeniul de interes: dezvoltarea inteligențelor și învățare prin joc, pregătire pentru școală, povești, parenting și metoda Montessori, ficțiune pentru adolescenți etc. Astfel, vizitatorii vor găsi mai ușor cărțile și produsele educaționale de care au nevoie.

Printre noutățile de anul acesta se numără trei titluri premiate de ficțiune pentru copii și adolescenți: Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne. Nu lipsesc nici titlurile de Crăciun, o apariție specială fiind Noaptea de Ajun în Țara Minunilor de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de „Alice în Țara Minunilor”.

„Povestea cu un alt sfârșit”, o campanie cu premii pentru copii

Cei 25 de ani de poveste sărbătoriți de Editura Gama le oferă vizitatorilor Târgului de Carte Gaudeamus și șansa de a câștiga premii în cărți. Sub sloganul „Povestea cu un alt sfârșit”, participanții sunt invitați să-și imagineze, printr-un text sau un desen, un alt sfârșit al poveștii preferate, iar câștigătorii vor fi recompensați cu vouchere în valoare de 300 de lei, cu care își pot cumpăra cărțile preferate.

Sărbătorim și anul acesta „Ziua în care avem timp”

Nici campania campania de promovare a lecturii și jocului inițiată cu succes anul trecut nu a fost uitată. Este vorba despre „Ziua în care avem timp”, un proiect care le propune copiilor și adulților să-și dedice timp lor, să stea o zi împreună, departe de izolarea pe care o induc dispozitivele electronice. „Ziua în care avem timp” va fi celebrată an de an, în prima dumincă din luna decembrie – anul acesta, pe 1 decembrie.

Reducerile pe care editura le practică la Gaudeamus sunt consistente, ajungând până la 70%.

Editura Gama – lider pe piața de carte în rândul editurilor pentru copii cu profil educațional

Recunoscută drept un specialist în educație, Editura Gama este lider pe piața de carte în rândul editurilor pentru copii cu profil educațional, cu vânzări anuale de peste 1 milion de cărți. În cei 25 de ani de la fondare, Gama a publicat peste 1200 de titluri în aproape 250 de colecții. În ultimii ani, editura a lansat anual peste 100 de noutăți. Tirajul estimativ al titlurilor publicate de la înființare depășește 10 milioane de cărți, iar cele mai populare colecții sunt „Învăț să citesc!®”, „EduCard®” și „Scrie și șterge!®”.

Gama a fost prima editură din România care a publicat ghiduri de activități Montessori și care a creat materiale educaționale specifice acestei pedagogii.

În ultimii ani, două divizii au fost inițiate sub umbrela brandului principal: Gama Imago (axată pe ficțiune pentru copii și adolescenți) și Gama Parentis (dedicată părinților care au nevoie de sfaturi concrete pentru stimularea dezvoltării copiilor). Toate produsele editoriale ale editurii au în comun conținutul educativ, prezentat într-o manieră atractivă, distractivă și incitantă pentru copii, care asimilează mult mai ușor informațiile „camuflate” în joc.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare