„Idei pentru mămici şi copii”, împărtăşite cititorilor Gama

Idei pentru mămici şi copii este un blog pentru toata familia. Este turnul meu Babel în care public reţete, idei de lucru manual, recenzii de cărţi şi produse, impresii din călătorii, evenimente pentru copii şi, ocazional, lucrurile care mă supăra în societatea noastră. Este un loc unde toţi cei care vin cu gânduri bune sunt primiţi cu drag, un loc unde mămicile se pot împrieteni şi pot schimba, la rândul lor, idei. Mi-am gândit blogul ca un loc de relaxare, atât pentru mine, cât şi pentru cititorii mei.”

Laura Frunză

Ziarul Copiilor & InJoaca.ro

Ziarulcopiilor.com este un website care publică recomandări, cronici și anunțuri despre cărți, spectacole, jucării și cursuri pentru copii. Prezent de trei ani pe internet, are un număr impresionant de fani pe Facebook (peste 1900) și este foarte apreciat de părinți care vizitează paginile ZC în mod constant.

injoaca.ro a inceput ca un blog personal in 2006 și în timp a evoluat către un site cu, despre și pentru părinți și copii. Vizitat zilnic de aproximativ de 1000 de utilizatori unici, se bucură de aproximativ 40.000 de vizualizări lunare. Cronicile și recomandările postate pe aceste site-uri sunt bine primite și considerate valoroase de un număr foarte mare de părinți, dispuși să acorde credit autorilor lor. Politica redacțională este aceea de a nu promova produse și proiecte nepotrivite pentru copii, de a nu denigra companii sau produse și de a recomanda doar produsele și serviciile testate de către autori.

Toate articolele care apar pe cele două site-uri sunt promovate instant pe rețelele de socializare Facebook și Twitter, conținutul beneficiind astfel de triplă expunere.

Pitici, dar voinici!

Pitici, dar Voinici a apărut în urma discuţiilor cu prietenele mele. Toate avem copii, vârstele variază de la 2 ani la 5 ani, sunt şi fetiţe, şi băieţei, fiecare cu problemele lui, cu evoluţia lui, cu modul lui de a percepe lucrurile, de a se juca. Ştim cu toţii ce înseamnă un copil… complex, dar în acelaşi timp simplu, superb, inocent, o fiinţă care descoperă lumea înconjurătoare cu o pasiune şi o încântare de care noi, adulţii, uităm uneori… Sau nu.
Aici discutăm despre minunata aventură de a fi părinte, povestim despre timpul frumos petrecut împreună cu piticii noştri, despre modul în care îmbinăm joaca şi educaţia, despre faptul că suntem nu doar părinţi-copii, ci şi prieteni.
Antoaneta Smaranda

Catalogul noutatilor editoriale 2011-2012

NoteMari.ro

 

Ce este NoteMari.ro?

  • • O „culegere online” ce cuprinde mii de exerciţii de matematică, română, engleză, fizică şi chimie prezentate într-un mod interactiv şi distractiv.
  • • O alternativă modernă la metodele tradiţionale de predare ce transformă studiul într-o activitate interesantă prin joc, încurajând creativitatea, perseverenţa şi spiritul de echipă.

Dacă eşti elev, fă-ţi un cont gratuit pe NoteMari.ro şi câştigă puncte prin:

  • • Rezolvarea corectă a exerciţiilor;
  • • Trimiterea spre publicare a unor exerciţii originale;
  • • Ajutarea  prietenilor în rezolvarea corectă a exerciţiilor.

 

Punctele NoteMari te ajută:

  • • Să îţi îmbunătăţeşti performanţele şcolare;
  • • Să obţii locuri fruntaşe în clasamentele NoteMari: topul şcolii, topul clasei, topul naţional, topul pe judeţ, topul lunii;
  • • Să câştigi premii atractive;
  • • Să adopţi, să îngrijeşti şi să îţi aperi animalele din jocul educativ Safari Park.

 

Profesorii şi părinţii beneficiază pe NoteMari.ro de conturi gratuite şi au posibilitatea de a monitoriza în fiecare moment activitatea şi progresul copiilor pe site.

Qbebe, noii noştri parteneri

Incepind din luna iulie, veti gasi produsele GAMA si in sectiunea de Shopping a portalului QBEBE, noii nostri parteneri!

Lansarea Matematicii distractive din data de 1 iunie

Editura Gama, prietenul celor mici şi ajutorul celor mari

Implicarea Editurii Gama în  proiectul Matematica distractiva nu a fost întâmplătoare. Editura Gama s-a născut din dragoste pentru copii și din dorința de a-i apropia pe aceștia de cartea utilă și plăcută, care educă prin joc. Orice titlu nou care apare la Editura Gama, apare pentru că îndeplinește un criteriu – acela de a educa într-un mod recreativ, care să placă copiilor și să-i atragă.

Astfel, Editura Gama se face îndrăgită nu doar de cadrele didactice, ci și de părinți, care văd în cărțile noastre un ajutor în efortul lor de educare a copiilor. Editura noastră ajută copiii să se dezvolte emoțional și intelectual. Le completează educația primită de la cei din jur prin joc, ajutându-i să crească. În plus, Gama are cea mai potrivită ofertă pentru fiecare segment de vârstă, astfel încât nu îi părăsește niciodată – ca un prieten bun.

Iubitorii matematicii îşi pot testa cunoştinţele cu ajutorul celor patru cărţi de probleme, exerciţii şi teste grilă pentru gimnaziu, apărute la Editura Gama anul trecut: : Matematică • clasa I, Matematică • clasa a II-a, Matematică • clasa a III-a şi Matematică • clasa a IV-a.

Cărţile editurii pot fi găsite în librăriile din toată ţara, pe site-ul editurii (www.edituragama.ro) şi, de curând, pentru ieşeni s-a deschis o librărie Gama la Carrefour Felicia.

Editura Gama i-a premiat de 1 iunie pe micii matematicieni

De 1 iunie, Editura Gama a organizat la Librăria Avant-Garde o lecţie inedită de matematică. Peste o sută de copii s-au întrecut să răspundă la întrebările matematicianului Ioan Dăncilă şi au primit, drept răsplată, premii în cărţi. Evenimentul a fost prilejuit de lansarea celui mai nou titlu din colecţiile pentru şcolari, Matematică distractivă, semnat de Eduard Dăncilă şi Ioan Dăncilă.

Matematica distractivă a apărut din dorinţa lui Ioan Dăncilă de a demonstra că „se poate învăţa matematică şi de plăcere”. Convins că fiecare lecţie trebuie să reprezinte un spectacol pentru elevi şi că „prostelile adulţilor, de tipul «Gigel merge pe Ecuator cu 40 km/h», nu înseamnă matematică distractivă”, a adunat într-o carte cele mai simpatice probleme de matematică, ilustrate color, într-un format care să fie pe placul copiilor. Şi, cel mai important, să îi incite să descopere soluţii, în loc să îi facă să ofteze „Iar probleme?!”.

„Am pornit cu speranţa că într-o bună zi vom (re)descoperi acel învăţământ matematic la care visăm cu toţii, care nu este făcut pentru a pune în încurcătură, a întrista sau a chinui, prin repetarea la nesfârşit a unor exerciţii plictisitoare, ci pentru noutate, pentru inovaţie, dar mai ales pentru a crea acea stare de spirit – mai puţin frivolă decât plăcerea şi mai puţin incertă decât fericirea – care se numeşte bucurie. Bucuria de a învăţa”, mărturiseşte matematicianul.

La finalul lecţiei deschise, Ioan Dăncilă a dat spre rezolvare copiilor o ultimă problemă de matematică, al cărei răspuns îl găsiţi mai jos:

Pentru alte probleme, la fel de amuzante, căutaţi Matematica distractivă în librării sau comandaţi-o direct de pe site.

Prezenta de succes a Editurii Gama la Gaudeamus 2010

La inceputul acestei saptamani s-a incheiat cea de-a saptesprezecea editie a Targului de Carte Gaudeamus, desfasurata in Pavilionul Central Romexpo, Bucuresti. Continuand traditia, Editura Gama a fost prezenta si in acest an la Nivelul 0.00, Standul 12, si a atras numerosi vizitatori datorita noutatilor si diversitatii editoriale, a reducerilor incredibile si a standului plin de culoare care s-a facut remarcat la aceasta editie a Targului de Carte Gaudeamus.

Pentru editia din acest an a Targului de Carte, Editura Gama a venit cu o multime de titluri si colectii noi, dintre care amintim: “Povesti romanesti”, “Cartea cu colinde”, “Teste de 10 minute”, “Invat sa citesc in limba germana”, colectia “Mai bine vorbim despre asta!”, “Alfabetar”, colectia “Micul Detectiv”.

Cele mai cumparate au fost cartile cu CD si ilustratii exceptionale: „Cantecele copilariei”, „Cartea cu colinde” si cel mai recent titlu din aceasta gama, „Povesti romanesti”. Din categoria carte pentru scolari recordul de vanzari l-au înregistrat colectiile „Teste de 10 minute” si „Exersez!”.

Duminica, 21 noiembrie, standul Editurii Gama a fost asaltat de zeci de copii care au venit la lansarea colectiei de carti “Matematica”, avandu-l ca invitat pe autorul acesteia, profesorul Ioan Dancila. Lansarea a fost una inedita, profesorul Ioan Dancila predand o ora de matematica distractiva zecilor de copii care s-au intrecut sa raspunda la problemele „trasnite”.  Printre hohote de ras si solutii nastrusnice, matematicianul le-a transmis elevilor un lucru foarte serios: sa inveti matematica nu inseamna doar sa memorezi formule mecanic, ci in primul rand sa gandesti. Editura Gama a propus aceasta colectie ca pe o solutie atractiva pentru convingerea copiilor ca matematica nu este un chin, ci poate fi o placere. Toţi copiii care au gasit raspunsul corect au fost premiati cu carti potrivite varstei lor, iar la final toti cei prezenti au primit cate o carte de la Editura Gama.

Editura Gama multumeste pe aceasta cale tuturor clientilor, colaboratorilor, cadrelor didactice si prietenilor care ne-au fost alaturi si la aceasta editie a Targului Gaudeamus. Va asteptam cu drag si la editiile viitoare!

Despre Editura Gama
16 ani de experienta in publicarea cartilor pentru copii ne ajuta sa propunem carti educative, amuzante si captivante si sa fim un ajutor de incredere pentru parintii ocupati. Programul editorial cuprinde atat colectii ce reprezinta creatii proprii, traduceri ale unor carti de succes international si carti didactice. Cartile noastre pot fi gasite in librarii si pe site-ul www.edituragama.ro.

Editura Gama te ajuta sa cresti!